Boldogságunk kulcsa: a gondolataink teremtő ereje és a tudatosság

  • Cél

Megtanulni “teremteni” és választ kapni az élet fontos kérdéseire:
Van kezem, lábam, fülem…: a testrészeim összessége lennék ÉN?…és a gondolataim? Honnan jönnek és mit jelent az, hogy teremthetek velük? Mitől függ, hogy hogyan érzem magam? Van-e jó döntés és rossz döntés? Mi mozgatja világot? A hívőknek Isten; a metafizikusoknak a Szellem, a tudósok szerint az Energia. Szerinted…??

Hogyan szüntethető meg az érzés: „megaláznak, nem tisztelnek, sikertelen vagyok"? Mit tehetsz az érzés ellen: „engem senki se szeret, magányos vagyok" Minden vita oka azonos, de vajon, mi az? Ki, miért lesz kritikus a másikkal szemben, s mi a nagy titok ezzel kapcsolatban? Miért nincs elég pénzed? Miért nem szereted a munkád/iskolád? Bűn-e a luxus? Vajon mennyi jár neked az élet örömeiből? Másoknak miért van, és Neked miért nincs? Mit tehetsz, hogy megtaláld azt az iskolát, munkát, munkahelyet, ahol szeretsz lenni, jól érzed magad, ahol pont azt tanulsz és dolgozol, amit és amennyit szeretnél, és pont annyiért, amennyire szükséged van?

  • Várható eredmény

Megtapasztalod, hogy a jelened a múltbeli, a jövőd a jelen gondolatiad, hozzáállásod függvénye és következménye. Rájössz, hogy rossz döntés nincs, és hogy tudatos gondolkodással, kellő önismerettel, tiszta szándékkal és nyitottsággal elérheted azt, amire most még csak vágysz. Megérted, hogy a számodra fontos dolgok elsősorban Rajtad múlnak.

  • Témakörök

- Senkinek, soha ne hidd el, hogy megváltoztatja az életedet. A legtöbb, amit kaphatsz, egy új nézőpont.
- A gondolat teremtő ereje
- Az idő és a karma, avagy: viszel körömcipőt a hegymászáshoz?
- Honnan származnak az érzelmeink?
- Miért nem szabad azon keseregni, hogy minden múlandó?
- Ördögke, avagy az egó csapdái
- Te lennél felelős a múltadért?!
- Sors, vagy szabad akarat?
- A pénz filozófiája
- Békekötés könnyedén önmagaddal, másokkal

  • Módszerek/eszközök

Az előadást olyan csoportos és egyéni gyakorlatok egészítik ki, amelyek révén közvetlenül is megtapasztalható a gondolatok teremtő ereje; amelyek ablakot nyitnak saját belső világunkra, tudatosítják gondolat- és viselkedésmintáinkat, ezáltal lehetőséget nyújtanak azok számunkra pozitív irányú megváltoztatására.

  • Ajánlott irodalom

Dan Millman: A békés harcos útja
Anthony de Mello: Ébredj tudatára
Richard Bach: A sirály


Előadók:

Barkó Judit

Laár AndrásÁrak