A harmonikus párkapcsolat titkai

  • Cél

A boldog élet fontos része a kiegyensúlyozott és egészséges párkapcsolat. A cél, hogy megtanuljuk, hogyan s miként oldhatjuk fel párkapcsolati konfliktusainkat és hogyan teremtsünk magunk körül harmóniát és megértést.
"Szeretni merj, ki így akarja, Isten az" /Euripidész/

  • Várható eredmény

Tudatosul esetleges eddigi párkapcsolati kudarcaink oka, ezekből tanulva nyitottá válhatunk egy új, szeretetteljes és tartós kapcsolatra. Ha már megtaláltuk az Igazit, megtanulhatjuk kapcsolatunkat még tartalmasabbá, harmonikusabbá tenni.

  • Témakörök

- Mi a szerelem?- Hogyan és kitől tanulod a szerelmet, és milyen jó és kevésbé jó tapasztalatok árán.- Mit vagy képes megtenni azért, hogy megéld az érzelmet, vágyat, szexualitást?- Hogyan választasz, miért pont őt?- Együtt jár-e mindig a szerelem, vágy és a tudatos akarat egy párkapcsolatban?- Mennyire tudod adni, ha kell és megtiltani, ha a helyzet úgy kívánja, bájaidat, vágyaidat, szeretetedet?- Mennyire tudsz, akarsz őszinte lenni a kapcsolatodban?- Hogyan tudod kézben tartani, irányítani a mát és a holnapot? A többi már nem a Te akaratod által irányított…- Fontos-e a felkészülni a családi életre?- Miért szükséges a szex a párkapcsolatban?- Mennyire vagy képes fenntartani a kapcsolat intenzitását, harmóniáját az évek múlásával?- Tudsz, akarsz-e boldog nő/férfi lenni hosszú távon- Mi kell a nőnek a férfiban, mi kell a férfinak a nőben?- Ma is érvényesek még az évezredes tabuk?

  • Módszerek/eszközök

Előadás, csoportterápiás eszközök, irodalom, film és képzőművészeti alkotások
Mert "a bölcsek helyesen határozzák meg a szerelmet, amikor az Istenektől az ifjúság megőrzésére és javára rendelt eszköznek mondják azt" /Plutarkhosz/

  • Ajánlott irodalom

Dr. Rusz Edit: A testiségről őszintén

  • Vélemények a modulról és az előadóról:

Edit előadására gondolva mosoly szökik arcomra. Vidámság és reményteli mosoly ez. Hisz Ő maga is annyira vidám és lelkes, oly szenvedélyesen ég benne a vágy, hogy tudását, segítő eszközeit megossza másokkal, hogy mindezt öröm látni, élvezet őt hallgatni és jó tudni, hogy van remény egy életen át tartó boldog s kiegyensúlyozott a szó igazi értelmében vett Társkapcsolatra testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. S megnyugodhatunk, mert a fortélyokba van ki be avasson minket!

Sz. Rita

Több információ Dr. Rusz Editről
A modul és a képzés árai